Εμπρηστική επίθεση εναντίον τράπεζας και ανάληψη ευθύνης (Θεσσαλονίκη, 24/10/2008)

Αναδημοσίευση http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=918560

Από τα ΜΜΕ: "Επίθεση με μολότοφ από ομάδα αγνώστων έγινε στις 23:50 χθες βράδυ σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι άγνωστοι, πέντε έως επτά άτομα, έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος, που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 1, και πέταξαν στο εσωτερικό της τράπεζας δύο μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές."



Κείμενο που έφτασε μέσω e-mail:

Το βράδυ της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου πυρπολήσαμε ολοσχερώς το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 1, σαν ελάχιστη συνεισφορά στον πόλεμο που έχει κυρηχτεί με την εξουσία. Ένας πόλεμος που εκδηλώνεται καθημερινά, που εναντιώνεται σε κράτος και κεφάλαιο και που συνειδητά ταράζει την υπάρχουσα συνθήκη της κοινωνικής ειρήνης και αρμονίας.
Η τράπεζα, ως στυλοβάτης της οικονομίας θα είναι πάντα στόχος μας.
Αρνούμαστε να υποταχθούμε στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης και έτσι επιλέγουμε να ορίσουμε εμείς τον χρόνο και τον τόπο που θα πραγματώσουμε την οργή μας.
Κάθε χαμένη ώρα μέσα στην κοινωνία της αποχαύνωσης, της απάθειας και της εθελοδουλείας είναι μια ήττα. Κάθε επίθεση είναι μια νίκη.
Καλούμε τις φλόγες της άρνησης του υπάρχοντος να εντείνουν την επαναστατική δράση.
Η κοινωνία του καπιταλισμού δεν θα καταρεύσει από τις οικονομικές της αντιφάσεις και διαταράξεις.
Για την ισοπέδωση της θα φροντίσουν οι επαναστάτες-αρνητές της.
Αφιερώνουμε λοιπόν την επίθεση αυτή σε τρεις από αυτούς.
Στην Δήμητρα Συριανού, στον Κώστα Χαλαζά, στον Ηλία Νικολάου που διώκονται για εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη και βρίσκονται στην παρανομία αρνούμενοι να παραδόσουν τους εαυτούς τους στα χέρια των δικαστών.
Αλληλεγγύη σε όλους τους φυλακισμένους επαναστάτες.
Εις το επανιδείν...

Πυρήνες ρηξιακής δημιουργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: