Διάφορες νυχτερινές επιθέσεις (Αθήνα, 22/10/2008)



Από: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/10/2008_253114

Επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στα Πετράλωνα πραγματοποίησε τα ξημερώματα ομάδα αγνώστων.

Οι δράστες έσπασαν τζάμια και προξένησαν φθορές εξωτερικά των γραφείων των δύο κομμάτων στην οδό Τριών Ιεραρχών 93 και στην οδό Αθηναίου 18 και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Εξάλλου, σοβαρές ζημιές υπέστη το υποκατάστημα της Τράπεζας Αττικής στην οδό Μαυρομιχάλη 8, το οποίο πυρπόλησαν νεαροί χθες στις 9 το βράδυ.

Οι δράστες έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία της τράπεζας και πέταξαν στο εσωτερικό της βόμβες «μολότοφ» και γκαζάκια με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά που επεκτάθηκε μέχρι και τον πρώτο όροφο.

Στο υποκατάστημα βρίσκονταν την ώρα εκείνη ο φύλακας και ο νομικός σύμβουλος, οι οποίοι κατέφυγαν στην ταράτσα για να γλιτώσουν από όπου τους κατέβασαν οι πυροσβέστες με κλιμακοφόρο όχημα.

Οι ίδιοι δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, αμέσως μετά επιτέθηκαν σε κατάστημα «γρήγορου φαγητού» «Εβερεστ», στη διασταύρωση Σόλωνος και Ακαδημίας, όπου προξένησαν φθορές με πέτρες και «μολότοφ».

Επίθεση δέχθηκε χθες και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος την ώρα έτρωγε σε ταβέρνα στα Εξάρχεια μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του και τον αστυνομικό που τον συνοδεύει. Ομάδα νεαρών πέταξε εναντίον του γιαούρτια, ενώ σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, ορισμένοι από τους δράστες κατέγραφαν τη σκηνή με τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων τους.

Επίσης, χθες το βράδυ, έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: