Συγκρούσεις κατοίκων με ΜΑΤ ενάντια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης (Κέρκυρα, 16/6/2008)Βλ. σχετικά:
http://xyta-lefkimis.blogspot.com/
http://enakcorfu.blogspot.com/
και athens.indymedia.org

Εκτεταμένες συγκρούσεις ξέσπασαν στην περιοχή γύρω από τον υπό κατασκευή παράτυπο ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη, καθώς η κατασκευαστική εταιρεία ΔΟΜΟΚΑΤ πλέον επεκτείνει τα έργα της καταπατώντας αναπαλλοτρίωτα χωράφια. Μερικές εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν προκειμένου να ανακαταλάβουν την περιοχή από τον έλεγχο των ΜΑΤ και να παρεμποδίσουν τα έργα. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, ενώ στείλανε τραυματία στο νοσοκομείο τον αστυνομικό διευθυντή που παραβρέθηκε με πολιτικά στη σύγκρουση. Ακόμη τρεις μπάτσοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων. Τρεις συλληφθέντες βασανίστηκαν από τους αστυνομικούς και βαρύνονται με κατηγορίες.

Η παρέμβαση των κατοίκων προέκυψε από λαϊκή συνέλευση που οργάνωσαν την προηγούμενη μέρα στο προαύλιο του Γυμνασίου Λευκίμμης, όπου επικυρώθηκαν ακόμα οι παρακάτω δράσεις:
Πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο στις 27/06 /2008 με συμμετοχή πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων σωματείων, περιβαλλοντικών συλλόγων, μαζικών φορέων, με επικεφαλής την συντονιστική επιτροπή αγώνα.
Συλλαλητήριο στην Κέρκυρα και κλείσιμο του αεροδρομίου συμβολικά για 2 ώρες σε ώρες αιχμής.
Καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του περιφερειακού που οδηγεί στα Μισοράχια και ανάδειξη του θέματος για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων σε επίπεδο Νομού.

Ενημέρωση για προηγούμενες συγκρούσεις ενάντια στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης: http://directactiongr.blogspot.com/2008/05/2952008.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: