Για τον εμπρησμό τoυ υποκαταστήματος Sprider (Αθήνα, 28/6/2008)

"Οι πυροσβέστες μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρήκαν στο εσωτερικό του καταστήματος γκαζάκια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι εμπρησμός, για αυτό και την έρευνα ανέλαβε η Αστυνομία..."από e-mail στο directactiongr@yahoo.gr:

Στις 28 Ιουνίου 2008 επιλέξαμε να χτυπήσουμε ένα από τα υποκαταστήματα της γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων σπρίντερ, αυτό στη Λυκόβρυση. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία.

Ζούμε σε μια καθημερινότητα που έχει μετατραπεί σε αρένα ανταγωνισμού αλλά και κατοχής και επίδειξης νεκρών αντικειμένων. Το ακριβό αυτοκίνητο, η επώνυμη ετικέτα των ρούχων, το καινούργιο κινητό, το γρήγορο internet είναι οι σύγχρονες αξίες του κόσμου σας. Το πλήθος των καταναλωτών γκρινιάζει για την ακρίβεια κάνοντας ταυτόχρονα shopping therapy για να εξαγοράσει λίγη 'χαρά' και μιαν αποστειρωμένη εικόνα επιτυχίας και επίδειξης. Σήμερα ο άνθρωπος αναζητά την ταυτότητά του στα νέα αξεσουάρ του κινητού του, στα καλλύματα του αυτοκίνητου του και στις προσταγές τις μόδας για το ντύσιμό του. Και όλα πάνε καλά.

Αρκεί ανάμεσα στο δίλλημα του Σαββατόβραδου Κολωνάκη ή Ψυρρή να έχει διαλέξει το σωστό ντύσιμο, το κατάλληλο κινητό και πάνω από όλα το ψεύτικο χαμόγελό του, ώστε να εντυπωσιάσει τους γύρω του.

Όσο για την καθημερινότητα, την έλλειψη επικοινωνίας, τη μοναξιά, την αργή αυτοκτονία της αποξένωσης, τον καταναγκασμό της εργασίας, τις προσταγές των μπάτσων, της αλήθειες των δημοσιογράφων, την εκμετετάλευση των αφεντικών... Ποιός νοιάζεται για αυτά; Άλλωστε δεν είναι στην μόδα του lifestyle που πιστά προβάλεται και ακολουθείται.

Για αυτό λοιπόν όλοι εσείς πιστοί καταναλωτές, τιτλούχοι της μιζέριας και κάτοχοι του ψέματος συνεχίστε να ντύνετε το φανταχτερό σας τίποτα με όλες τις αποχρώσεις του συμβιβασμού και τις αδιαφορίας. Αντίθετα εμείς διαλέξαμε για τους εαυτούς μας τα χρώματα του πολέμου: Όσο η ζωή μας ασφυκτιά στον κλοιό των διαφημιστικών μυνημάτων, των άχρηστων αντικειμένων, των προσταγών της μόδας και των συμβόλων του καταναλωτικού παραδείσου, τόσο η λύσα μας με συνείδηση θα αναζητεί διαρκώς τρόπους απόδρασης.

Είχαμε γράψει στην προκύρηξη που αφορούσε στο προηγούμενο χτύπημά μας στο Α.Τ. Αιγάλεω, ότι δεν χρειαζόμαστε κάποια αφορμή ή κάποια συγκυρία για να πράξουμε. Τώρα όμως, έχουμε και ένα γεγονός. Στις 11 Ιουλίου 2008 δικάζονται οι σύντροφοι Μάριος Τσουραπάς και Χρυσόστομος Κοντορεβυθάκης, για την απόπειρα εμπρησμού οχήματος της δημοτικής αστυνομίας, για την οποία έχουν αναλάβει την ευθύνη και την υπερασπίζονται. Το μόνο που έχουμε να πούμε για αυτό, είναι πως οι υλικές ζημιές και η ολική καταστροφή του πολυκαταστήματος αυτού είναι ενδεικτικές των προθέσεών μας, σε περίπτωση συνέχισης της φυλάκισης των συντρόφων μας.

Συμμορίες Συνείδησης.


Προηγούμενη δράση (επίθεση στο Α.Τ. Αιγάλεω) από τις "Συμμοριών Συνείδησης":
http://directactiongr.blogspot.com/2008/05/1652008.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: