Μπαράζ επιθέσεων και ανάληψη ευθύνης (Χανιά, 19/8-5/9/2008)



Βλ. και:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=905666

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το σπάσιμο 2 κρατικών οχημάτων (το ένα τζιπ με επιγραφή του Υπουργείου Πολιτισμού) στην οδό Δασκαλογιάννη στις 19/8, την επίθεση με πέτρες και μπόγιες στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Αναπαύσεως στις 25/8 (παρόλο που δεν καταφέραμε να προκαλέσουμε τις φθορές που σχεδιάζαμε, συμβαίνουν και αυτά), το σπάσιμο των τζαμαριών της πρόσοψης υποκαταστήματος της ασφαλιστικής εταιρίας «Εθνική Ασφαλιστική» στην οδό Κυδωνίας στις 4/9, την επίθεση με πέτρες στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας «Διεθνής Ένωσις» στην οδό Μαργουνίου και το σπάσιμο 2 οχημάτων του ΟΤΕ έξω από τα γραφεία του στην οδό Λουτρού στις 5/9, στα Χανιά. Επιθέσεις που οι περισσότερες αποκρύφτηκαν από την αστυνομία και τα τοπικά ΜΜΕ.

Η επιλογή των στόχων θεωρούμε πως αντανακλά τις προθέσεις μας. Για μας οτιδήποτε κρατικό, από τα οχήματα μέχρι τις αστραφτερές βιτρίνες των κτιρίων κάθε κρατικού μηχανισμού (από τους δολοφονικούς και κατασταλτικούς όπως στρατός και αστυνομία μέχρι και την πλέον φαινομενικά ακίνδυνη υπηρεσία), είναι στόχος και αξίζει να καταστραφεί. Όσο για τις ασφαλιστικές εταιρίες, το νόμιμο νταβατζιλίκι που επιβάλουν σε συνεργασία με το κράτος δήθεν για την κάλυψη των «εν δυνάμει αναγκών» των πολιτών, τείνει να καταντήσει να θεωρείται αυτονόητο και αυτές να πλουτίζουν ανενόχλητες. Είναι καιρός, λοιπόν, να αρχίσουν να καλύπτουν και πραγματικές ζημιές, τις δικές τους.

Αφορμή για τις ενέργειες αυτές δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι έτσι όπως την αντιλαμβάνονται αυτοί που έχουν μάθει να σκέφτονται σύμφωνα με αυτό που τους πλασάρουν κράτος και ΜΜΕ ως «επικαιρότητα». Κάθε στιγμή είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να επιτεθείς και να καταστρέψεις αυτό που σε καταστρέφει. Οι μικρές πόλεις δεν αποτελούν «ειρηνευτικές ζώνες» ενός πολέμου που μαίνεται στις μεγαλουπόλεις. Η επιλογή της επίθεσης βρίσκει τον τρόπο να εκδηλωθεί παντού και πάντα, αρκεί να βρεθούν άνθρωποι αποφασισμένοι να την πραγματώσουν.

Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε μερικούς από τους στόχους μας. Όμως ο εχθρός βρίσκεται παντού μέσα στην πόλη, σε κάθε δομή και έκφραση του εξουσιαστικού κόσμου. Αλλά πρώτα και κύρια βρίσκεται στην γενικευμένη απάθεια και την αδράνεια της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας, που έχει μάθει να «κοιτάζει τη δουλειά της», συναινώντας έτσι στις κυρίαρχες δομές και σχεδιασμούς. Πιστοί στις γραμμές του επαναστατικού πόλεμου, περνάμε στην αντεπίθεση και ταράζουμε τα ήσυχα νερά μιας πόλης που βυθίζεται στην ασφάλεια και τη νομιμοφροσύνη.. Ανταποδίδουμε παράνομα ένα κομμάτι από τη νόμιμη και θεσμοθετημένη βία που δεχόμαστε καθημερινά.

Αφιερώνουμε τα χτυπήματα αυτά στους φυλακισμένους αναρχικούς συντρόφους μας Γιάννη Δημητράκη, Γιώργο Βούτση-Βογιατζή, Βαγγέλη Μποτζατζή και Πολύκαρπο Γεωργιάδη. Αν η ελευθερία, η αντίσταση και η αξιοπρέπεια είναι έγκλημα, τότε είμαστε συνένοχοι. Κάθε μέρα παράτασης της ομηρίας τους θα μας βρίσκει πιο δυνατούς και αποφασισμένους. Θα τα ξαναπούμε.

«Νυχτερινή ανταπόδοση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: