Διήμερο εμπρηστικών επιθέσεων και αναλήψεις ευθύνης (Αθήνα, 25-26/9/2008)



από τα μμε:

"Οι άγνωστοι εμπρηστές ενεργώντας συντονισμένα τοποθέτησαν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια σε διάστημα μόλις 7 λεπτών, από τις 2.32 έως 2.39 το πρωί στα εξής σημεία: στην οδό Ιφικράτους 2 στο Παγκράτι σε διπλωματικό αυτοκίνητο της τσεχικής πρεσβείας, στην διασταύρωση Ιαλέμου και Σάμης στα Πατήσια σε διπλωματικό αυτοκίνητο της πρεσβείας της Ιταλίας, στην οδό Μακρυγιάννη 26, στον Aγιο Δημήτριο σε Ι.Χ. επιβατικό, στην οδό Βοιωτίας 6 στο Χαλάνδρι, στην είσοδο της Εθνικής Ασφαλιστικής και στην οδό Ιδομενέως 49 στο Iλιον στο υποκατάστημα της Eurobank. Οι μεγαλύτερες ζημιές ωστόσο προκλήθηκαν στην αντιπροσωπεία της Citroen στην οδό Πρωτοπαπαδάκη 56 στο Γαλάτσι, όπου κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και προκλήθηκαν ζημιές στην έκθεση. Σημειώνεται ότι στην οδό Πρωτοπαπαδάκη υπάρχουν και άλλες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στις οποίες είχαν εκδηλωθεί εμπρηστικές επιθέσεις στο παρελθόν και η μόνη που δεν είχε χτυπηθεί ήταν η αντιπροσωπεία της Citroen. Στις 5.15 τα ξημερώματα εξερράγησαν άλλοι τρεις εμπρηστικοί μηχανισμοί με γκαζάκια στην οδό Γ. Παπανδρέου 2, στα Μελίσσια, στα υποκαταστήματα της Marfin Bank, της City Bank και στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρίας Interamerican, όπου προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια."

Προκηρυξη που έφτασε μέσω e-mail στο directactiongr@yahoo.gr:

Για να μπορεί η οικονομία να προσφέρει τα μέγιστα στον καπιταλισμό, η συνθήκη της εργασίας ως θεμέλιος λίθος του απαιτεί τα πάντα από εμάς.
Αφήνουμε τους συνδικαλιστές και τους λοιπούς φορείς να διαπραγματευτούν τους όρους σκλαβιάς στα κάτεργα της εργασίας και την κοστολόγηση της ανθρώππινης ζωής με μονάδα μέτρησης το χρήμα. Όσο για εμάς, επιλέγουμε για ακόμα μια φορά να διεκδικήσουμε τα ‘δικαιώματά’ μας με την φωτιά.
Ερχόμαστε σε ολοκληρωτική ρήξη με τις αξίες και τις δομές αυτής της κοινωνίας και συνεχίζουμε να επιδηδόμαστε στο καταστροφικό έργο της δημιουργίας ανασφαλειών στο ασφαλή κόσμο σας.
Οι ματιές μας είναι εχθρικές και οι προθέσεις μας επιθετικές απέναντι στα αφεντικά όσο και σε αυτούς που παθητικά δέχτηκαν τον ρόλο τους ως δούλοι. Εξάλλου, σε μια σχέση εξουσίας, ο ρόλος του εξουσιαζομένου είναι εξίσου απαραίτητος με αυτόν του εξουσιαστή.
Οι μανιχαϊστικές θεωρήσεις δεν μας εκφράζουν... Τασόμαστε έμπρακτα στο πλευρό αυτών που αποφάσισαν να πάρουν την μοίρα στα χέρια τους και να επιλέξουν για την ζωή τους.
Σε αυτούς που χωρίς δεύτερη σκέψη ΄ξέθαψαν’ το τσεκούρι του πολέμου με και λύσσα άρπαξαν αυτά που τους ανήκουν. Σε αυτούς πο αποφάσισαν να βγουν από την ‘αίθουσα αναμονής’ της ζωής τους και θέλησαν να δράσουν. Είμαστε δίπλα σε καθένα που επιλέγει να αποδράσει από το στρατόπεδο της υπαρξιακής ανέχειας και της επιβίωσης.
Η εξέργεση βρίκσει το έδαφός της μονάχα στην ατομική επιλογή και συνείδηση, στην αποφασιστικότητα του να μην υπάρχει άλλη αναμονή για κανένα και για τίποτα, για επίθεση εδώ και τώρα σε κάθετι που μας καταπιέζει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέρα της επανάστασης, πέραν της βίαιης ρήξης, για την καταστροφή των απανταχού αλυσίδων της εκμετάλευσης και της καταπίεσης.
Και μόνο μέσα από τις θύελλες αυτού του επαναστατικού πολέμου, θα αναζητήσουμε τους συνεργούς μας να εξέρχονται από τις σκιές της απάθειας, τους επαναστάτες που ανασηκώνονται από τις μάζες της εκμετάλευσης και της καταπίεσης.
Και πάλι, τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει από την επανάσταση, ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι οι τροχοί της μηχανής της εκμετάλευσης και του κοινωνικού ελέγχου συνεχίζει να γυρνά εξαιτίας της εθελοντικής υπηρεσίας των εκμεταλευομένων.
Τους διαχωρισμούς σε ‘πολιτικές’ και ‘ποινικές’ υποθέσεις τους παραχωρούμε στις αγορεύσεις των δικαστικών αιθουσών και στους ακαδημαϊκούς κύκλους. Ο δρόμος προς την ελευθερία είναι ένας, αλλά πολλά τα μονοπάτια που οδηγούν σε αυτόν.
Το συντονισμένο μπαράζ επιθέσεων σε εννέα στόχους στην Αθήνα και μία εφορία στην Θεσσαλονίκη έγινε ως μια ακόμα ένδειξη Αλληλεγγύης στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη και στους Βαγγέλη Χρυσοχοϊδη, Βασίλη Παλαιοκώστα και Γιώργο Χαραλαμπίδη οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση απαγωγής του βιομηχάνου Μυλωνά τον Ιούνιο.
Τέλος, αφιερώνουμ την χθεσινή μας επίθεση και στον αγωνιστή κρατούμενο Βαγγέλη Πάλλη, ως ένα ελάχιστο αντίκρυσμα των επιθετικών διαθέσεών μας ενάντια στον γενικευμένο κόσμο της φυλακής.

Υ.Γ:Είτε με απεργία είτε με βροχή,εμείς έχουμε αποθέματα σε βενζίνη και οργή.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνα-Θεσσαλονική


Επίσης, το παρακάτω κείμενο έφτασε στο e-mail, σχετικά με επιθέσεις εναντίον οχημάτων στριπτιζάδηκων, το μεσημέρι της αμέσως επόμενης μέρας:

Πολλές φορές επιτεθήκαμε σε πιο ξεκάθαρους μηχανισμούς εξουσίας και κοινωνικού ελέγχου.Το χθεσινό βράδυ, τράπεζες,διπλωματικά οχήματα,αμάξι εταιρείας security, ασφαλιστικές εταιρίες, μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και μια εφορία χτυπήθηκαν με φωτιά..Σήμερα επιλέξαμε να χτυπήσουμε μες το καταμεσήμερο στην λεωφόρο Συγγρού βανάκια που ανήκουν σε μαγαζιά στριπτίζ,μια σχέση εκμετάλλευσης που συχνά μένει στη σκιά: την "γυμνή" εμπορία της ανθρώπινης σάρκας,το σεξ που υποβιβάζεται σε εμπόρευμα.Εμπόριο γυναικών, σκλαβιά για μια ψεύτικη μορφή ευχαρίστησης.
Σήμερα επιτεθήκαμε την βιομηχανία του σεξ και τους νταβάδες της.Επιτεθήκαμε την μιζέρια που προκαλεί και την μιζέρια από την οποία αναπαράγεται από ετερόκλητα κομμάτια της κοινωνίας.Ηθικοί οικογενειάρχες,επιτυχημένοι καριερίστες,που τα βράδια δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις τους.Σ'εναν κοσμό που καταστρέφει κάθε απόλαυση η μόνη αληθινή απόλαυση βρίσκεται στην καταστροφή αυτού του παλιού κόσμου.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/Πυρήνας "Αναρχικές Ατομικότητες"




Σημείωση: για παλαιότερες ενέργειες της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: