Έμπρηστική επίθεση σε ΑΤΜ της εθνικής τράπεζας (Ιωάννινα, 25/9/2008)

Ακολουθεί ανάληψη ευθύνης που έφτασε με e-mail στο directactiongr@yahoo.gr:

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό του ATM της εθνικής τράπεζας στην οδό Κάτσαρη στο S/M Παπαγεωργίου ξημερώματα τρίτης 23 σεπτέμβρη.

Η επέλαση του κεφαλαίου σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας μετέτρεψε ολόκληρη την κοινωνία σ' ένα απέραντο διάφανο εργοστάσιο. Η τελειοποίηση των μηχανισμών του θεάματος, η νέα επιστήμη της διαφήμισης, παρουσιάζουν καταναλωτικά αντικείμενα-σύμβολα κατοχής κύρους (ακριβό αμάξι, καινούργιο κινητό, επώνυμα ρούχα ) ως το εισιτήριο για τον "μαγικό " κόσμο της πλαστής "ελευθερίας" και της κανονικότητας... η έρημος εξαπλώνεται παντού...

Κάθε μέρα η ίδια πραγματικότητα, χαμηλομένα βλέματα, πλαστικά χαμόγελα και μια φανταχτερή μιζέρια κτιρίων και εμπορευμάτων που μόνο εμετό προκαλούν.

Και το ρολόι χτυπάει αγχωμένα να προλάβει... το οχτάωρο της μισθωτής εργασίας, το χρόνο κατανάλωσης, τα όνειρα της καριέρας, της ίδιας μας της ζωής που μόνο ως αναπαράσταση βιώνεται...

Υπάρχει όμως και το σημείο μηδέν στη διαδρομή του χρόνου. Εκεί όπου μειοψηφίες συνειδητά διασαλεύουν την ομαλή ροή της μαζικής παραγωγής υπηκόων, της υποταγής και της εθελοδουλείας.

Έχουμε πόλεμο. Έτσι βιώνουμε τον κόσμο αυτό. Δεν μας αφήνουν παθητικούς οι κάμερες, οι στρατοί των security, οι "εκπυρσοκροτήσεις" όπλων των μπάτσων, οι βασανισμοί και βιασμοί στα αστυνομικά τμήματα, οι δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, οι εργατικές δολοφονίες των 8 προλετάριων στο πέραμα το καλοκαίρι, ο κατοχικός στρατός των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, η λεηλασία της φύσης.

Δεν μας αφήνει αδιάφορους η αδιαφορία ενός νωχελικού πλήθους που αναπαράγει και συντηρεί τα σκουπίδια- αξίες αυτού του κόσμου. Βρισκόμαστε συνειδητά στην αντίπερα όχθη.

Στήν εξεγερτική δράση αντανακλάται το βαθύτερο είναι των υπάρξεών μας, οι επιθυμίες μας ζωντανεύουν και γίνονται ΠΡΑΞΗ.

Αφιερώνουμε αυτή την ενέργεια στους επαναστάτες Βαγγέλη Μποτζατζή, Γιώργο Βούτση -Βογιατζή, Γ. Δημητράκη και Πολύκαρπο Γεωργιάδη, στους έξι διωκόμενους συντρόφους καθώς και στος κομμουνιστές της ε.ο. 17Ν, έγκλειστους στα λευκά κελιά του κορυδαλλού.

ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΧΑΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: