Συμπλοκές κατοίκων του Ξινού Νερού με μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης (Φλώρινα, 31/8/2008)



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Alpha (http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=31887):

"Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Ξινό Νερό της Φλώρινας μεταξύ μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και κατοίκων του χωριού. Η κατάσταση παραλίγο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ευτυχώς όμως τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» έφθασαν στο χωριό με πομπή αυτοκινήτων και κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία. Η ένταση ξεκίνησε, όταν στέλεχος του «Ουράνιου Τόξου» που κατοικεί στο Ξινό Νερό, τους ζήτησε σε έντονο ύφος να αποχωρήσουν.

Ακροδεξιοί και κάτοικοι άρχισαν να ανταλλάσσουν χτυπήματα και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, παρά τις προσπάθειες των ελάχιστων αστυνομικών να σταματήσουν το επεισόδιο. Η κατάσταση παραλίγο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όταν ένας κάτοικος άρπαξε από τα χέρια μέλους της «Χρυσής Αυγής» μια Ελληνική σημαία. Με παρέμβαση των ψυχραιμότερων η σημαία επιστράφηκε και τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» αποχώρησαν από το χωριό. Νωρίτερα, οι ακροδεξιοί είχαν τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού και έψαλλαν συντεταγμένα τον εθνικό ύμνο.

Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» είχαν αποφασίσει από το πρωί στο Βίτσι κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώνουν εκεί κάθε χρόνο ακροδεξιές οργανώσεις, να κινηθούν προς το Ξινό Νερό, η Αστυνομία δεν πήρε μέτρα. Στο μνημείο που έχει στηθεί στην κορυφή του βουνού για τη νίκη του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, κατέθεσαν στεφάνια βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και δημοτικός σύμβουλος εκ μέρους του Δημάρχου Θεσσαλονίκης."

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: