Eπίθεση στο φυλάκιο σεκιουριτάδων στο ΤΕΙ Λάρισας (Λάρισα, 22/9/2008)

Αναδημοσίευση από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=910049

Πραγματοποιήθηκε επίθεση με μπογιές, σπάστηκαν οι μπάρες που ελέγχουν την κυκλοφορία και γράφτηκαν συνθήματα

Να προφυλάξουμε το άσυλο από όσους θέλουν να το ¨προφυλάξουν¨ από την ελεύθερη διακίνηση ιδεών

Τη Δευτέρα 22/9 ομάδα φοιτητών επιτέθηκε στο φυλάκιο των σεκιουριτάδωντου ΤΕΙ και γράφτηκαν συνθήματα όπως ¨έξω οι ρουφιάνοι από το ΤΕΙ ¨,
"κάγκελα αόρατα ,κάγκελα ορατά ,το κράτος της ασφάλειας σας χαμογελά"
και¨ άσυλο παντού ¨.

Το ΤΕΙ τη στιγμή που δεν κάνει τίποτα για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων ,πληρώνει εταιρίες χαφιέδων-τραμπούκων με πρόσχημα την ασφάλεια του ΤΕΙ και των φοιτητών που μένουν στις εστίες .Οι συγκεκριμένοι δοσίλογοι (σεκιουριτάδες) καταπιέζουν και εξευτελίζουντην αξιοπρέπεια των φοιτητών . Φακελώνοντας κάθε βράδυ φοιτητές που εισέρχονται στο χώρο του ΤΕΙ ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν την είσοδο σε φασιστοειδή σκουλήκια και πληρωμένους μπράβους που απειλούν και τραμπουκίζουν φοιτητές .

Ακολουθούν τα εξής : γνωστός φασίστας ,φίλος των σεκιουριτάδων επιτέθηκε με άλλους δυο ρατσιστές σε αλλοδαπό φοιτητή και την κοπέλα του. Σε μια άλλη περίπτωση ο σεκιουριτάς που είχε βάρδια, μαζί με μπράβο επιτέθηκαν σε δυο φοιτητές που βρισκόντουσαν σε πάρτι στο ΤΕΙ. Η ξεφτίλα τους όμως δεν σταματάει εδώ. Κάνοντας περιπολίες και επιδρομές σε δωμάτια φοιτητών προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του μπάτσου στο χώρο του ΤΕΙ. Όσον αφορά το φακέλωμα βρέθηκε το επίσημο σημειωματάριο που μέσα αναγράφονταν όχι μόνο αριθμοί μητρώων ,ονοματεπώνυμο και πινακίδες αμαξιών αλλά μέχρι και σχολιασμός και περιγραφή της εξωτερικής εμφάνισης όσον μπαίνουν και βγαίνουν. Δεν θα έλειπε και η επίδειξη ¨ανδρισμού¨ τους μιλώντας χυδαία και σεξιστικά σε φοιτήτριες.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας των σεκιουριτάδων αλλά επιβεβαιώνουν το μοναδικό λόγο ύπαρξης που είναι ο περιορισμός της ελεύθερης δράσης των φοιτητών. Όσο υπάρχουν ρουφιάνοι πληρωμένοι και μη και μέσα καταστολής θα υπάρχουν και άνθρωποι αξιοπρεπής που αντιστέκονται σε αυτά.

Μέχρι να ξεπαστρέψουμε τους ανθρωποφύλακες και τους αφέντες… Να τους κάνουμε να νιώθουν ανασφαλείς

Να επαναοικιοποιηθούμε τους πανεπιστημιακούς χώρους

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης
Αυτόνομοι

Κατάληψη κτιρίου ΙΚΑ
Μπογιές στο δημαρχείο της Λάρισας σε πορεία ενάντια στην καταστολή της κατάληψης
Κατάληψη νέου χώρου στην Ιατρική σχολή

Δεν υπάρχουν σχόλια: