Εμπρησμοί ΑΤΜ τραπεζών (Θεσσαλονίκη, 7/10/2008)



η εικόνα από τα μμε, ενώ το παρακάτω κείμενο στάλθηκε στο mail. Για παλιότερες ενέργειες της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", κάντε κλικ εδώ.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 7/10, χαρίσαμε τη φωτιά σε σε δύο ΑΤΜ και στις προσόψεις υποκαταστημάτων της Εθνικής τράπεζας στο οχυρωμένο από μπλόκα και περιπολίες κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Έναν χρόνο και τρεις μέρες μετά την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής στο Γκύζη, και την σύλληψη του επαναστάτη και ληστή Γιώργου Βούτση-Βογιατζή.
Έναν χρόνο και τρεις μέρες μετά την άψογη συνεργασία αστυνομίας-πολιτών που έσπευσαν να επιβεβαιώσουν την τραγική συνθήκη που χαρακτηρίζει την εποχή μας.
Την ταύτιση συμφερόντων και επιθυμιών μεταξύ εκμεταλευτών και εκμεταλευόμενων:
Ασφάλεια, κοινωνική αρμονία, τήρηση των νόμων...
Κάθε συνθήκη όμως γεννά την Άρνηση της. Και οι συνειδητές επιθέσεις ενάντια σε σχέσεις, σύμβολα, αξίες, πρόσωπα που εκπροσωπούν την κοινωνία του καπιταλισμού, την κοινωνία των αφεντικών και των δούλων, έρχονται να ως εξαίρεση για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα της μετριότητας και της εθελοδουλείας.
Όχι για να περιχαρακωθούν στο επίπεδο που το θέαμα προστάζει- ως κάτι μάταιο ή ανούσιο ή ως κάτι που ανήκει σε μια παρέα ειδικών, αλλά ως μια συνιστώσα του Αρνητικού που εξαπλώνεται για να επισπεύσει στο μερίδιο που της αναλογεί στην κατάρρευση αυτού του κόσμου.Κι η βασική λειτουργία αυτού του κόσμου, η κινητήρια δύναμη του είναι το δίπολο εργασίας κατανάλωσης.
Ληστεύοντας μια τράπεζα, επανακτώντας τον χρόνο σου από τα εξουθενωτικά ωράρια, αποδεσμεύοντας την καθημερινότητα από χρονικούς και οικονομικούς εκβιασμούς οικειοποιείσαι στην ουσία την ίδια σου την ζωή.
Παρ' όλα αυτά όπως μια μάχη δεν κερδίζει τον πόλεμο, μια ληστεία δεν καταρρίπτει τον κόσμο της οικονομίας κι ένας εμπρησμός δεν εξαφανίζει ως δια μαγείας όλες τις τράπεζες έτσι και μία σύλληψη ενός συντρόφου δεν τερματίζει τον επαναστατικό αγώνα...
Για αυτούς τους λόγους κι άλλους τόσους χαιρετίζουμε εμπρηστικά τον Γιώργο όχι μόνο σαν ληστή για την ατομική του επιλογή να αρνηθεί την εργασία, αλλά πάνω από όλα σαν επαναστάτη για το σύνολο της δράσης του.
Τον αρνητή που επιλέγει να πολεμήσει το υπάρχον στο σύνολό του...

ΥΓ. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη ερωτική που από τις νύχτες της θα ήταν ανεπίτρεπτο να λείπει η φωτιά

ΥΓ2. Ο χειμώνας θα συνεχιστεί ΘΕΡΜΟΣ...

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ!

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

"ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ/ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΩΝ ΕΓΩ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: