Επίθεση σε παράρτημα του υπ. οικονομικών και ανάληψη ευθύνης (Αθήνα, 27/10/2008)

Σχετική αναφορά από τα μμε: "Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε γραφείο της κτηματικής υπηρεσίας και στην εταιρεία American Express, επί της λεωφόρου Μεσογείων στο Χολαργό. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στα δύο γραφεία. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τη συλλογή στοιχείων, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση".

Κείμενο που έφτασε μέσω e-mail:

Στις 27/10/08 επιλέξαμε να επιτεθούμε στο παράρτημα του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται στην οδό Μεσογείων στο Χολαργό. Ο στόχος μας δεν ήταν τυχαίος.

Οι κρατικές οικονομικές αναδιαρθρώσεις, σε πλήρη εναρμόνιση με τις προσταγές του κεφαλαίου, συντελούνται για να εντείνουν ακόμη περισσότερο τον εξαναγκασμό, την ανισότητα και την αλλοτρίωση.

Την ίδια στιγμή που βιώνουμε τον ολοκληρωτισμό της κυριαρχίας και της αποδοχής της, οι αφέντες αυτού του τόπου, σε συνεργασία με τα δυτικά κράτη, δηλώνουν πανέτοιμοι να διαθέσουν τεράστια ποσά για να περισώσουν το κύρος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού τραπεζικού συστήματος και την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας.

Στην επιβαλλόμενη κανονικότητα, κάποιοι επιλέγουν την εθελοδουλεία, άλλοι την απραξία, άλλοι δεν επιλέγουν τίποτα. Υπάρχουν όμως και αυτοί που επιλέγουν την επίθεση. Τα λόγια μας είναι κατάθεση ψυχής: Άρνηση. Δεν ζητάμε επιείκια, δε χαρίζουμε σιωπή. Αρνούμαστε αυτόν τον κόσμο και όλους όσους τον βοηθούν να στέκεται όρθιος. Όσο για εμάς, θα βολτάρουμε πάντα σαν στοιχειά στα όνειρα τους, σαν σκιές στα υπόγεια της παραβατικότητας.

Αυτή η εμπρηστική επίθεση είναι μόνο ένα κομμάτι στον πύργο της επιθετικής αλληλεγγύης και η δική μας συνεισφορά στην κρίση του ντόπιου και παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Ο κόσμος δε θα αλλάξει με επιχειρήματα. Χρειάζονται άτομα πανέτοιμα να ρισκάρουν και να πυρπολήσουν τον κόσμο για να λάμψει περισσότερο. Η βίαιη επαναστατική δράση θα τσακίσει κάθε ίχνος συναίνεσης και ειρήνης μέσα στην κοινωνία.

Το χτύπημα αυτό το αφιερώνουμε στο σύντροφο Γιάννη Δημητράκη που βρίσκεται έγκλειστος για την απαλλοτρίωση της ΕΤΕ στη Σόλωνος.

ΟΠΛΙΖΟΥΜΕ - ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΜΕ - ΧΤΥΠΑΜΕ...
ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

Συμμορία Μαύρος Πυρετός

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

paidia, exete dikio, ayth h anafora einai gia to idio skhniko (ena pararthma tou yp. Oikonomikwn einai h Kthmatikh Yphresia). An 8elete sbhste to "mallon" sthn arxh.