Απαλλοτρίωση προϊόντων από σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος (Αθήνα, 1/7/2008)

"Νέα πρωτότυπη ληστεία με λεία τρόφιμα πραγματοποιήθηκε στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στην οδό Ευδόξου στον Νέο Κόσμο. Aγνωστοι μπήκαν ως πελάτες στο κατάστημα, γέμισαν τα καρότσια με τρόφιμα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν. Στη συνέχεια μοίρασαν τα τρόφιμα στον κόσμο που ψώνιζε σε παρακείμενη λαϊκή, πετώντας παράλληλα φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της ακρίβειας..."

Αναδημοσίευση από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=887219

σήμερα στις 12:30 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο σουπερ μαρκετ Μαρινόπουλος στην οδό Ευδόξου στο Νέο Κόσμο. Η στάση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική και υποστηρικτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι κατά τη διάρκεια της απαλλοτρίωσης, έξω από το κατάστημα μαζεύτηκαν άνθρωποι με τα καροτσάκια τους περιμένοντας τη διανομή των προιόντων.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στη λαική.

Καθημερινά βιώνουμε έντονα τις συνέπειες της αυξανόμενης ανόδου των τιμών που προωθεί το κεφάλαιο στην κοινωνία, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν στα ίδια πενιχρά επίπεδα, οδηγώντας μας κάτω από τα όρια της επιβίωσης.
Παράλληλα οι κάθε λογής υπέυθυνοι και ειδικοί, ωρύονται για τη συνεχόμενη άνοδο των τιμών με προτάσεις τύπου "μποικοτάζ" που οδηγούν την ψευδαίσθηση μιας ισχυρής αντίδρασης- απάντησης στο πρόβλημα.
Επιλέγουμε να αντιδράσουμε αφαιρώντας προιόντα πρώτης ανάγκης από ράφια μεγάλων αλυσίδων super market και διανέμοντάς τα ελέυθερα σε αυτούς που τους ανοίκουν.
Δεν θεωρούμε την πράξη μας κλοπή, γιατί τα προιόντα αυτά αποτελούν καρπό κάθε δική μας εκμεταλλευόμενης εργασίας και ανοίκουν σε όλους μας.
Η κίνησή μας αυτή δεν έχει αλτρουιστικό χαρακτήρα, αντ αυτού αποτελεί ένα συμβολισμό με σκοπό την προτροπή του κοινωνικού συνόλου στην αβίαστη, ελεύθερη διακίνηση και χρήση των αγαθών και τη νοητή διαγραφή των ταμείων ξεπερνώντας τα νόμιμα όρια.Για την εξάπλωση της αμφισβήτησης του κράτους και του κεφαλαίου.
Η επιλογή μας να δράσουμε με τα πρόσωπά μας καλλυμένα δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση στον εκφοβισμό του κόσμου, αλλά στην προσωπική μας ασφάλεια απέναντι σε αυτύς που θεωρούν την πράξη μας καταδικαστέα.

πρωτοβουλία αναρχικών για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών


Σημείωση: πρόκειται για την τέταρτη ανάλογη παρέμβαση. Προηγήθηκαν στο Σκλαβενίτη επί της Χ. Τρικούπη, στις 31/5 και στο Βερόπουλο και το DIA κοντά στη Μ. Βόδα, στις 13/6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: