Για τις πολλαπλές εμπρηστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου (Αθήνα, 7/7/2008)

Το παρακάτω κείμενο, όπως εμφανίστηκε "κουτσουρεμένο" στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" (http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E1%ED%E5%EB%E1%E2%E1%ED&a=&id=96856480):

"Ανέλαβαν την ευθύνη

Η «Αναρχική Δράση» ανέλαβε, με κείμενό της στην «Ε», την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων, στις 4 Ιουλίου, και σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών και σε εταιρεία συστημάτων εικόνας και ήχου, στις 7 Ιουλίου.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ' αυτούς, αναζωπυρώνοντας τα μέτωπα επίθεσης. Στις 11 Ιουλίου 2008, δικάζονται οι Χ. Κοντορεβυθάκης και Μ. Τσουραπάς. Η στάση και η ανάληψη ευθύνης των πράξεών τους (απόπειρα εμπρησμού σε οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας) δεν αποτελεί κανενός είδους απολογία απέναντι σε οποιοδήποτε δικαστήριο, αλλά μια διαρκή πρόκληση απέναντι στη γενικευμένη απάθεια και ενοχή σας. Ο αγώνας συνεχίζεται», αναφέρουν.

«Χτυπάμε ό,τι συμβολίζει τον κυρίαρχο κόσμο, ό,τι τον στηρίζει, ό,τι τον αναπαράγει και οποιονδήποτε συμμαχεί μαζί του, βρίσκοντας εκεί καταφύγιο για την επιβεβαίωση και την ασφάλειά του. Επιδιώκουμε την καταστροφή κάθε τραπεζικού ναού του χρήματος, γιατί ο δικός μας χρόνος δεν είναι χρήμα. Ο χρόνος αποκτά αξία όταν επιτιθόμαστε σε θεσμούς, όταν αρνούμαστε ό,τι το υπάρχον, όταν περιφρονούμε τη σιωπή, όταν δημιουργούμε εστίες ρήξης ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα και αξίες», προσθέτουν μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Την επίθεση σε παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού, το βράδυ της 7ης Ιουλίου ανέλαβαν με τηλεφώνημα στην «Ε» οι «Αναρχικοί ενάντια στην ακριβή βενζίνη», σε «ένδειξη αλληλεγγύης στους δικαζόμενους συντρόφους Τσουραπά και Κοντορεβυθάκη». «Οι σύντροφοι αγωνιστές κρατούνται στη φυλακή, ενώ ο καλοπερασάκιας υπουργός Πολιτισμού κάνει βόλτες στην Ευρώπη με λεφτά κρατικών προμηθευτών. Ο πολιτισμός της μίζας δεν διορθώνεται, αλλά πυρπολείται», επεσήμαναν.

Εν αντιθέσει με αυτές τις επιθέσεις, «ορφανή» παραμένει η επίθεση που έγινε στις 5.40 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με στόχο μοτοσικλέτα της Δημοτικής Αστυνομίας Π. Φαλήρου, στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου 93, στο Παλαιό Φάληρο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/07/2008"

Ακολουθεί το κείμενο όπως στάλθηκε μέσω e-mail στις 18/7/2008:

Χτυπάμε ότι συμβολίζει τον κυρίαρχο κόσμο,ότι τον στηρίζει, ότι τον αναπαράγει και οτιδήποτε συμμαχεί μαζί του βρίσκοντας καταφύγιο εκεί για την επιβεβαίωσή του και την ασφάλειά του.
Επιδιώκουμε την καταστροφή κάθε τραπεζικού ναού του χρήματος γιατί ο δικός μας χρόνος δεν είναι χρήμα.Ο χρόνος αποκτά αξία όταν επιτιθόμαστε σε θεσμούς,όταν αρνούμαστε το υπάρχον,όταν περιφρονούμε την σιωπή,όταν δημιουργούμε εστίες ρήξης ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα και αξίες.
Επιτιθόμαστε σε αντιπροσωπείες πολυτελών αυτοκινήτων γιατί αντιπροσωπεύουν την κοινωνική εικόνα ισχύος που θέλει να αποκτήσει ο κάθε μικροαστός και που νομίζει ότι κατέχει ο κάθε μεγαλοαστός.
Σαμποτάρουμε κάθε επιμελητήριο παρακολούθησης και ελεγχου απασφαλίζοντας την πολυπόθητη ασφάλεια που επιζητα κάθε "ευυποληπτος πολίτης" μεσα στα ιδιωτικά κελιά του.
Γι' αυτό στις 4/7/08 επιτεθήκαμε σε γνωστή αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων γιορτάζοντας με το δικό μας τρόπο την 30ετή επέτειό της, "φιλοδωρώντας" την με αρκετά λιτρα βενζίνης και συνείδησης καταστρέφοντας 22 οχήματα και προκαλώντας ζημιές στο κτήριο.
Στις 7/7/08 σε Alpha bank στο Ίλιον και σε Εμπορική τράπεζα στον Άλιμο κάνωντας την δική μας κατάθεση φωτίας στο τραπεζικό σύστημα.Τέλος σε εταιρεία προμήθευσης και κατασκευής συστημάτων ασφαλείας-παρακολούθησης στον Άλιμο καθιστώντας τους ανίκανους να διαφυλάξουν την ίδια την υπόστασή τους.
Σ' αυτό τον κόσμο των άπειρων επιλογών, διαλέξαμε τον τον δρόμο της άρνησης και της επιθετικής δράσης.Σύντροφοι επιλέγουν καθημερινά να στέκονται στις ίδιες αποφάσεις.Κάποιοι απο αυτούς πληρώνουν το τίμημα των επιλογών τους, με την φυλάκισή τους ή την έξοδό τους στην παρανομία.Στεκόμαστε αληλλεγγυοι σ' αυτούς αναζωπυρώνωντας τα μέτωπα επίθεσης.
Στις 11/7/08 δικάζονται ο Χ.Κοντορεβυθάκης και ο Μ.Τσουραπάς.Η στάση και η ανάληξη ευθυνης των πράξεων τους (απόπειρα εμπρησμού σε οχήματα της δημοτικής αστυνομίας) δεν αποτελεί κανενός είδους απολογία απέναντι σε οποιοδήποτε δικαστήριο,αλλά μια συνεχή πρόκληση απέναντι στην γενικευμένη απάθεια και ενοχή σας.
Ο αγώνας συνεχίζεται...

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Σημείωση: για την πρώτη δημοσίευση για τις επιθέσεις, κάντε κλίκ στο:
http://directactiongr.blogspot.com/2008/07/872008.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: