Βανδαλισμοί δημοτικών υποδομών και υπό ανέγερση Α.Τ. (Βόλος, 5/7/2008)

Σύμφωνα με άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα Θεσσαλία (Στο άρθρο μπερδεύεται έντεχνα το πρόβλημα στην υδροδότηση των περιοχών με τους νεαρούς βανδαλιστές, και την ανάγκη "συνεργασίας των γονέων τους για την προστασία των ίδιων"...). (στο http://www.e-thessalia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=160163:2008-07-05-15-12-31&catid=34:topikanea&Itemid=54)

"Κρούσματα βανδαλισμών σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιωλκού και ιδιαίτερα στους κοινόχρηστους χώρους. Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε προχθές το βράδυ, με την καταστροφή της δημοτικής περιουσίας στους χώρους γύρω από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στο υπό κατασκευή κτίριο, το οποίο προορίζεται για τη στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Ιωλκού. Σε γνωστά άτομα προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας αποδίδει τους βανδαλισμούς η Δημοτική Αρχή, στις προθέσεις της οποίας, ωστόσο, δεν είναι να κινηθεί νομικά εναντίον τους, ζητώντας τη συνεργασία των γονέων." ...
"Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Ιωλκού, τα κρούσματα βανδαλισμών δεν αποτελούν καινούργιο φαινόμενο, αλλά συνηθισμένο το τελευταίο τουλάχιστον χρονικό διάστημα. Οι καταστροφές σημειώνονται ως επί το πλείστον στις υποδομές των κοινοχρήστων χώρων, στα κιγκλιδώματα και τις εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού των πάρκων, ενώ κρούσματα παρατηρούνται και στα διδακτήρια της ευρύτερης περιοχής, με τα γεγονότα να προκαλούν έντονο προβληματισμό στα στελέχη του Δήμου. Πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή Ιωλκού, οι δράστες είναι γνωστοί και πρόκειται για άτομα προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, στα οποία αποδίδεται «αντικοινωνική συμπεριφορά». Στις προθέσεις των στελεχών του Δήμου δεν είναι να κινηθούν νομικά εναντίον των δραστών, προκειμένου να μην προκύψουν επιπτώσεις στο μέλλον για τους ίδιους. Ωστόσο, ζητείται η συνεργασία των γονέων, με στόχο την προστασία των παιδιών και την εξάλειψη των κρουσμάτων βανδαλισμού στην ακίνητη περιουσία του Δήμου."

Δεν υπάρχουν σχόλια: