Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς στο Υπ. Γεωργίας στην Κύπρο (Λευκωσία, 28/3/2008)

Το παρακάτω κείμενο βρέθηκε στο: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=891829

Νοιώθουμε απεριόριστη οργή για το νοσηρό περιβάλλον στο οποίο αναγκαζόμαστε να ζούμε. Στις 27 Μαρτίου 2008 επιτεθήκαμε, λόγω της αρμοδιότητας του σε αυτήν την συνθήκη σε 5 υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ στην Λευκωσία, χωρίς ωστόσο να το απομονώνουμε απο τον υπόλοιπο κρατικό-καπιταλιστικό μηχανισμό στο σύνολό του.

Η εξουσιαστική δομή του συστήματος στο οποίο ζούμε, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των διαχειριστών της οικονομίας (τουρισμός, βιαμηχανίες, εργοληπτικές εταιρείες κτλ). Αυτό νομοτελειακά οδηγεί στην καταστροφή δασών, στην αλόγιστη χρήση νερού, στην μόλυνση της ατμόσφαιρας εδάφους και υδάτων, στην καταστροφή των βιοτόπων, στην εξαφάνιση ειδών και σε μεγαλύτερη κλίμακα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις έντονες κλιματολογικές αλλαγές.
Οι ψευδοοικολογικές ευαισθησίες των κρατούντων που παρακαλουθούμε καθημερινά να εκδηλώνονται στον τύπο δεν είναι τίποτε άλλο παρά απεγνωσμένες προσπάθειες για τον καθησυχασμό των "πολιτών". Δεν είναι τίποτε άλλο από την φαινομενική επίλυση των προβλημάτων που οι ίδιοι -με την δική μας συνενοχή- δημιούργησαν στα πλαίσια του θεάματος. Στην πραγματικότητα όμως δεν καταβάλλεται ούτε η ελάχιστη προσπάθεια για την επίλυση τους. Κάτι το οποίο καταδεικνύουν η παντελής απουσία εναλλακτικών πηγών ενέργειας σε μια χώρα με πολύ υψηλή ηλιοφάνεια και οι σπασμωδικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας αφού η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ενώ ταυτόχρονα γίνονται τεράστιες σπατάλες σε γήπερδα του γκολφ και στην τουριστική βιομηχανία.
Οι γελοίες βελτιώσεις και οι πράσινες υποχωρήσεις, δεν μας καθησυχάζουν, μας ΑΗΔΙΑΖΟΥΝ. η καταστροφή του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την ηχορύπανση, φωτορύπανση, δυσωδία και αισχρή αισθητική της πόλης, καθώς και την αφόρητη πλήξη του δίπτυχου εργασία-κατανάλωση, καταστρέφουν την ψυχική και σωματική μας υγεία. Νοιώθουμε αποξένωση στην εγκιβωτισμένη ζωή που μας προσφέρεται.
ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΕ:
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

ΑΕΙΘΑΛΗΣ ΟΡΓΗ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=848278


για τις εμπρηστικές επιθέσεις, ρίχτε μια ματιά εδώ:
http://directactiongr.blogspot.com/2008/04/2832008_01.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: