Επίθεση στην εθνική τράπεζα (Χανιά, 1/7/2008)

Η παρακάτω ανάληψη έφτασε μέσω e-mail, ενώ δημοσιεύτηκε και στο athens.indymedia.org

Η χθεσινοβραδυνή επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στην πλατεία Κουνουπιδιανών στα Χανιά, έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους αναρχικούς Μάριο Τσουραπά και Χρυσόστομο Κοντορεβυθάκη, εν όψει της δίκης τους που έχει οριστεί για τις 11 Ιούλη. Οι σύντροφοι “κατηγορούνται” για απόπειρα εμπρησμού περιπολικού της Δημοτικής Αστυνομίας Π.Φαλήρου ένα χρόνο πριν, έχοντας μάλιστα αναλάβει την ευθύνη για αυτή τους την πράξη.

Οι τράπεζες, πέρα από τον καθαρά συμβολικό τους ρόλο ως δομικά στοιχεία - ναούς του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, έχουν και έναν πιο απτό, καθημερινό ρόλο. Εκεί μέσα βρίσκεται υπερ-συγκεντρωμένο το χρήμα, η έλλειψη του οποίου στερεί από την πλειοψηφία των ανθρώπων τα μέσα για να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρεπείς όρους σε αυτό τον ιεραρχικά δομημένο κόσμο, καταδικάζοντάς τους στα δεσμά της μισθωτής εκμετάλλευσης και την ισόβια οικονομική ομηρία από τις ίδιες τις τράπεζες-επιχειρήσεις. Με ή χωρίς αφορμή, κάθε τράπεζα αποτελεί πρωταρχικό στόχο των εξεγερμένων συνειδήσεων, με τα μέσα που θα επιλέξουν αυτοί κάθε φορά, ως μέρος του συνολικού αγώνα για την καταστροφή αυτού του κόσμου.

Ταυτόχρονα, επιλέξαμε και επιλέγουμε να δράσουμε επιθετικά, όπως και οι 2 φυλακισμένοι αναρχικοί σύντροφοι, σπάζοντας έτσι τη συνθήκη της σιωπής στην οποία έχει (αυτο)εγκλωβιστεί η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας των Χανίων (και όχι μόνο), που δείχνει να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό από κάθε έννοια δυναμικής αντίστασης (πέραν των όποιων καθωσπρέπει συντεχνιακών “διεκδικήσεων”) και να έχει παραδωθεί ολοκληρωτικά σε ένα μάταιο κυνήγι βολέματος, κατανάλωσης και θεάματος. Θα επανέλθουμε όπως και όποτε το επιλέξουμε.

Υ.Γ: Η επιλογή της συγκεκριμένης τράπεζας λίγο έξω από την πόλη, έγινε μιας και το ίδιο βραδυ κάθε είδους μπάτσοι είχαν ζώσει το κέντρο, σε μια επίδειξη “ισχύος” (για τα μάτια του κόσμου) μετά την έκρηξη βόμβας στα γραφεία κοινοβουλευτικού κόμματος προχθές, το πιο πιθανό απο (παρα)κρατικούς δεξιούς της πόλης (επίθεση που θεωρούμε δύσκολο να μην γνώριζαν - συνεργάστηκαν και οι αστυνομικές αρχές της πόλης). Θελήσαμε λοιπόν να έχουμε όσο χρόνο επιθυμούσαμε για να “περιποιηθούμε” τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του καινούργιου “στολιδιού” της Εθνικής Τράπεζας στα Χανιά.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Μ.ΤΣΟΥΡΑΠΑ – ΧΡ. ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΑΚΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Σύντροφοι για την υπονόμευση της κοινωνικής αδράνειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: