Αποκλεισμός εισόδου πελατών στα Jumbo από εργαζομένους (Λεμεσός, 30/6/2008)

"Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες υπάλληλοι του καταστήματος Jumbo, ασκώντας κριτική σε αριθμό συναδέλφων τους για τις κινητοποιήσεις που έχουν αρχίσει εδώ και μερικές μέρες στο κατάστημα.
Την κριτική των εργαζομένων που διαμαρτυρήθηκαν χθες δέχθηκαν και οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, με τους εργαζομένους να υποστηρίζουν πως με τις ενέργειές τους οι συντεχνίες δημιουργούν πρόβλημα στην εταιρεία και στις εργασίες τους.
Σύμφωνα με τους εργαζομένους οι οποίοι δεν απεργούν και μίλησαν στον "Π", συνάδελφοί τους με τη βοήθεια συντεχνιακών παρεμποδίζουν πελάτες να εισέλθουν στο κατάστημα με αποτέλεσμα η εταιρεία να δυσφημίζεται και να καταγράφει ζημιές. Ωστόσο, κάτι τέτοιο απορρίπτουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι απεργούν καθώς και οι δύο συντεχνίες, υποστηρίζοντας πως απλά ενημερώνουν το κοινό για τα αιτήματά τους και για τους λόγους της απεργίας τους. Συνδικαλιστές ζήτησαν μάλιστα να γίνει μυστική ψηφοφορία μεταξύ του προσωπικού για διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση. Πάντως, μέλη του προσωπικού που δεν απεργεί, υποστηρίζουν πως είναι δικαίωμά τους να μην θέλουν να εγγραφεί στις συντεχνίες, δηλώνοντας την ίδια ώρα ικανοποιημένοι από τον εργοδότη τους.
Να σημειώσουμε ότι η απεργία στο Jumbo άρχισε εδώ και δέκα μέρες περίπου, επειδή, όπως υποστηρίζουν οι συντεχνίες, η εταιρεία αρνήθηκε "να αποδεχθεί την οργάνωση του προσωπικού στις συντεχνίες και τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης που θα διέπει τους όρους εργασίας τους". Η εταιρεία, πάντως, με ανακοίνωσή της με την οποία ενημέρωνε πως τα καταστήματα Jumbo είναι ανοικτά, έχει δηλώσει πως "η απεργία επηρεάζει ένα ελάχιστο ποσοστό του προσωπικού και ότι οι όροι εργασίας που προσφέρονται στο προσωπικό των καταστημάτων Jumbo είναι από τους καλύτερους στον τομέα". Σημειώνεται πως η εταιρεία φαίνεται να επηρεάζεται, όχι από την απεργία μέρους του προσωπικού της, αλλά από την απόφαση του Συνδέσμου Αδειούχων Αχθοφόρων Λεμεσού, "στο πλαίσιο συναδελφικής αλληλεγγύης προς τους απεργούς του Jumbo" να μην εξυπηρετούν- από την περασμένη εβδομάδα -κανένα φορτίο της εταιρείας που φθάνει στο λιμάνι."

Καθώς δεν βρέθηκε εναλλακτική πηγή, αναπαράγονται αυτούσια από: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=803708&-V=articles&-p

Ενημέρωση: Ένα ενημερωτικό σχόλιο για τα γεγονότα στο blog νεκατωματα.

Για να υπογράψετε ένα σχετικό κείμενο υποστήριξης των απεργών, κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: