Συνεχίζεται το σαμποτάρισμα των έργων του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη (Κέρκυρα, 25/7/2008)


Σύμφωνα με αναφορές στο: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=897808
Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση μπορούν να βρεθούν στο blog http://xyta-lefkimis.blogspot.com/.

Στις 23/7: Κάτοικοι της Λευκίμμης παρεμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο Κερκυραίων, ζητώντας να λάβουν το λόγο ώστε να ενημερώσουν τους συμβούλους για τις επιπτώσεις του ΧΥΤΑ, κάτι που δεν τους επετράπηκε. Ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ. Η συνεδρίαση διακόπηκε τελικά λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε.

Στις 24/7: Υπήρχαν πληροφορίες ότι πλοίο με υλικά για την κατασκευή του ΧΥΤΑ θα έφτανε στο λιμάνι της Λευκίμμης. Διαδηλωτές απέκλεισαν την προβλήτα και εμπόδισαν τη προσάραξη του πλοίου. Το πλοίο εκδιώχτηκε. Έντονη παρουσία μπάτσων και λιμενόμπατσων, τελικά δεν επενέβησαν.

Υπάρχει μια αναφορά για ενέδρα σε δυο περιπολικά της αστυνομίας στην είσοδο του ΧΥΤΑ. Ακολούθησε επίθεση με πέτρες που ανάγκασε τα περιπολικά σε οπισθοχώρηση, αφού υπέστησαν ζημιές.

Στις 25/7: Νέα απόπειρα εκφόρτωσης υλικών για το ΧΥΤΑ στο λιμάνι. Διαδηλωτές αποκλείουν την προβλήτα και δεν το αφήνουν να δέσει. Μέλη του πληρώματος καταγράφουν με κάμερες τους διαδηλωτές, πράγμα που τους εξοργίζει και εισβάλλουν στο καράβι. Ακολουθούν συμπλοκές με λιμενικούς στο καράβι, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου βάζει μπροστά τις μηχανές, με αποτέλεσμα κόσμος να πέσει στη θάλασσα, ωστόσο ψαράδες της περιοχής κατέφτασαν με τις βάρκες τους βοηθώντας τους διαδηλωτές να βγουν στη στεριά. Μ αυτά και μ αυτά, ένα όχημα του λιμενικού βρέθηκε στον πάτο της θάλασσας!

(σημ. η φωτογραφία είναι από παλιότερες κινητοποιήσεις της 16/6)

Παλιότερες κινητοποιήσεις και σχετικές δράσεις, μπορούν να βρεθούν με μια αναζήτηση στο blog. Π.χ.
Συγκρούσεις της 29/5
Συγκρούσεις της 16/6

Δεν υπάρχουν σχόλια: