Κάποιες δράσεις στις διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο (Αθήνα, Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα,Ηράκλειο, 17/11/2008)

Στην κατεχόμενη από 9.000 μπάτσους Αθήνα, έγινε επίθεση με κόκκινες μπογιές στο υπουργείο τύπου, ενώ ξέσπασαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, απ' όπου και οι φωτογραφίες.
(Φωτογραφίες: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=926158)



(Στην κάτω φωτογραφία, έκρηξη από ενισχυμένη μολότοφ μπροστα στην αστυνομική περιφρούρηση)
Στο Βόλο, "το μπλοκ που είχαν δημιουργήσει πενήντα περίπου άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη του Ματσάγγου, επιτέθηκαν σε υποκαταστήματα τεσσάρων Τραπεζών. Πιο συγκεκριμένα, από το υποκατάστημα της Γιούρομπανκ έσπασαν την κάμερα που βρίσκεται έξω από το κατάστημα και έριξαν αυγά στο ΑΤΜ. Στη συνέχεια, προσπάθησαν με κοντάρια να σπάσουν τις προθήκες των υποκαταστημάτων της Εθνικής στη διασταύρωση των οδών Τοπάλη με Ιάσονος, της Κύπρου και της Μάρφιν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά το μπλοκ αυτό ακολούθησε την πορεία των φορέων μέχρι τη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Μαυροκορδάτου όπου μετά βγήκαν στη λεωφόρο Δημητριάδος." (Πηγή: άρθρο της εφημερίδας "Θεσσαλία" http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=926831)

Στη Λάρισα, σπάστηκαν κάμερες τραπεζών και πετάχτηκαν μπογιές σε τράπεζες, ΑΤΜ και μια λέσχη αξιωματικών. (Φωτογραφίες: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=925984)

(Φωτογραφία: Ξήλωμα κάμερας τράπεζας από διαδηλωτές)

Στα Ιωάννινα, πετάχτηκαν μπογιές σε τράπεζες ενώ σπάστηκε και μια πρόσοψη τράπεζας.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, μπογιές πετάχτηκαν σε τράπεζες, μπάτσους και κρατικά κτίρια, ενώ ένας επικεφαλής των ΜΑΤ κι ένας άλλος "ένστολος εργαζόμενος" τραυματίστηκαν από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που έσκασε στα χέρια τους, ενώ προσπαθούσαν να τη ρίξουν προς τους διαδηλωτές σε απόσταση αναπνοής από τους ίδιους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: