Πυρπόληση ΑΤΜ και συμπλοκές με μπάτσους (Θεσσαλονίκη, 2/11/2008)



Από: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=953470&lngDtrID=244

Εκτεταμένα επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, προσαγωγές και υλικές ζημιές, σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, γύρω από την πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, όταν επιχείρησαν να προστατέψουν πυροσβέστες που δέχθηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών, μέλη της οποίας είχαν βάλει φωτιά σε περίπτερο και σε τραπεζικό ΑΤΜ.
Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2.00 π.μ., όταν ομάδα νεαρών εξήλθε αιφνιδιαστικά από τον πανεπιστημιακό χώρο και εκσφενδόνισε βόμβα μολότοφ σε υποκατάστημα τράπεζας, που βρίσκεται επί της οδού Αγγελάκη, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο ΑΤΜ. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά σε περίπτερο επί της οδού Εθνικής Αμύνης και επανήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ.
Για την κατάσβεση των εστιών της φωτιάς, κινήθηκαν δύο επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία, στο ύψος του Νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» -επί της οδού Εθνικής Αμύνης- δέχθηκαν επίθεση με βόμβες μολότοφ και θραύσματα μαρμάρων. Για την προστασία των πυροσβεστών παρατάχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι δράστες, όμως, εκτόξευσαν και εναντίον τους μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από πλάκες πεζοδρομίου και άλλα αντικείμενα.
Από τη ρίψη των αντικειμένων προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα επί της οδού Εθνικής Αμύνης. Από τους οκτώ αστυνομικούς που τραυματίστηκαν, οι τρεις παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, προσήχθησαν στο τμήμα συνολικά 9 άτομα, η συμμετοχή των οποίων στα επεισόδια εξετάζεται και ενεργείται προανάκριση.

Σύμφωνα με τον "Αγγελιοφόρο" (http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=11/3/2008&page=12) ζημιές προκλήθηκαν και σε παρακείμενο παρεκκλήσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: