Πολλαπλές εμπρηστικές επιθέσεις (Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 3/11/2008)

Από τα ΜΜΕ:

Θεσσαλονίκη:
Τρεις διαδοχικές εκρήξεις μηχανισμών με γκαζάκια σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Στις 2:30 τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη στα γραφεία της λέσχης εφέδρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκεται επί της οδού Αμαλίας 14, στον Εύοσμο. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στον υαλοπίνακα της εισόδου του κτιρίου.
Πέντε λεπτά αργότερα εκρηκτικός μηχανισμός με 3 γκαζάκια εξερράγη σε ΑΤΜ υποκαταστήματος της Γενικής Τράπεζας, επί της οδού Χηλής 6, στην Καλαμαριά. Από την έκρηξη του μηχανισμού προκλήθηκαν ζημιές στο ΑΤΜ.
Στις 2:40 τα ξημερώματα, έγινε έκρηξη μηχανισμού με 2 γκαζάκια σε κτίριο επί της οδού Δημ. Μαργαρίτη 9, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης.
Για την αντιμετώπιση των συμβάντων, επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα:
Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια έξω από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη διασταύρωση Αιγαίου Πελάγους και Γιαβάση, στην Αγία Παρασκευή, όπου προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, καθώς και έξω από το κτίριο Αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα εκ των οποίων τα δύο καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Προανάκριση διενεργείται από την κρατική Ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: