Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων και ανάληψη ευθύνης (Αθήνα, 29/10/2008)



Από τα μμε (espresso): Οπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια, η εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Γιάννη Λάτσιου ήταν η πρώτη μια σειράς επιθέσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι οι εμπρηστικές επιθέσεις να αποτελούν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου στο οποίο συμμετείχε ομάδα περίπου είκοσι ατόμων που διασκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία της Αττικής και επιδόθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε εμπρηστικές επιθέσεις. Η αρχή έγινε στη 01.33 τα ξημερώματα της Παρασκευής με το σταθμευμένο Ι.Χ. του Γιάννη Λάτσιου στα Μελίσσια και ακολούθησαν η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, το υποκατάστημα της Alpha Bank στο Νέο Ψυχικό, η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο, δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Ηλιούπολη (Σύμφωνα με την "Ναυτεμπορική" πρόκειται για οχήματα εταιρίας σεκιούριτυ), το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Δάφνη και, τέλος, στις 02.30 το υποκατάστημα της City Bank στο Γουδί.
Χθες το απόγευμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia ανακοίνωση με την υπογραφή «Δραπέτες της νομιμότητας» όπου γινόταν ανάληψη της ευθύνης για όλες τις παραπάνω εμπρηστικές επιθέσεις. Προανάκριση, πάντως, για την... εκρηκτική νύχτα διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής και ήδη μέχρι χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει πενήντα προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους.



Ανάληψη ευθύνης που στάλθηκε μέσω e-mail:

Στις 29/11/07 και λίγες ώρες μετά απο εμπρησμό αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη συλλαμβάνετε ο αναρχικός Βαγγέλης Μποτζατζής. Λίγες μέρες αργότερα οι μπάτσοι ¨ανακαλύπτουν¨ τους συνεργούς του Βαγγέλη και ανακοινώνουν την επιτυχία τους στα μίντια τα οποία φιλοδωρούν με φωτογραφίες και στοιχεία 3 ακόμα συντρόφων. Στις 9/10/08 αποφυλακίζετε ο Βαγγέλης ενώ οι 3 σύντροφοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθεστώς παρανομοίας υπερασπιζόμενοι ενεργητικά την επιλογή τους να φυγοδικήσουν.Ορισμένοι λοιπόν θα πούν πως στους καιρούς που διανύουμε είναι ανώφελο να συνεχίζεις έναν μάταιο αγώνα και πως είναι επικύνδυνο και αυτοκαταστροφικό να ρισκάρεις τα πάντα μέσα σ αυτόν. Όμως κάποιοι άλλοι ίσως και όχι. Ίσως πρώτα να αναρωτηθούν για την ματαιότητα των καιρών μας και την αυτοκαταστροφή μέσα στην νομιμοποιημένη μας ελευθερία. Όσοι σε πείσμα των δικών τους καιρών συνέχισαν να πολεμάνε έθεσαν ιστορικά την δική τους ευθύνη για την υπέρβαση των διλλημάτων. Για να αναρωτηθούμε εμείς και έπειτα με την σειρά τους οι επόμενοι. Και να πράξουμε. Η Δήμητρα, ο Ηλίας και ο Κώστας με την επιλογή της φυγής τους έθεσαν κ αυτοί κάποια απο τα ερωτήματα της εποχής μας. Εδώ που όλα δείχνουν να ξεφτίζουν, εδώ που ο φόβος και η πειθαρχία χτίζουν φυλακές για να σιγουρευτούμε πως είμαστε ελεύθεροι. Η κυριαρχία επικαλείται την νομιμότητα σαν την πλέον ορθολογική οργάνωση μιας ελεύθερης κοινωνίας. Και εδώ είναι που όλα αντιστρέφονται. Οι φυλακές, οι τρομονόμοι, οι μπάτσοι που εκτέλουν, η φτώχεια, η μισθωτή εργασία, οι τράπεζες που λεηλατούν είναι κάποια απο αυτά που αποδεικνύουν ότι η νομιμότητα αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα κατα της ζωής μας. Και η ζωή μας μετατρέπεται σε μια ισόβια έκτιση ποινής. Πάντα όμως κάποιοι θα αποδράσουν και σαν ¨τρομοκράτες¨ ή ¨εγκληματίες¨ θα ξαναπάρουν την ζωή στα χέρια τους. Και οι διώξεις εναντίων τους θα είναι πάντα ένα ενδεχόμενο. Όμως οι διώξεις αυτές σε όσους συνειδητά περνάνε στην επίθεση δεν είναι μαρτυρική ούτε και ηρωική συνθήκη. Είναι το τίμημα που μπορεί να έχει η επιλογή να στέκεσαι μαχητικά στην εποχή σου. Για μάς καταζητούμενοι είναι κάθε τι που εχθρεύεται τις ζωές μας.

Γιʼ αυτό και επιτεθήκαμε:

στην Τ.Ο. της Ν.Δ. στο Μοσχάτο
στην Τ.Ο. της Ν.Δ στο Ηράκλειο
στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στο Ν.Ψυχικο
στο υποκατάστημα της CITY BANK στο Γουδί
στο υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην Δάφνη
στο προσωπικό όχημα της Μενεγάκη και του Λάτσιου στα Μελίσσια
σε όχημα εταιρίας σεκιούριτι στην Ηλιούπολη

ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 3 ΦΥΓΟΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Ηλία Νικολάου
Δήμητρα Συριανού
Κώστα Χάλαζα

Υ.Γ. Τους επαναστατικούς μας χαιρετησμούς στον αγώνα των φυλακισμένων που ξεκινάει απο τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Δραπέτες της Νομιμότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: