"Εμπρησμοί συμπαράστασης" στα Εξάρχεια (Αθήνα, 9/11/2008)

Από http://www.zougla.gr/news.php?id=12569

"«Πεδίο μάχης» τα Εξάρχεια
9 Νοεμβρίου 2008, 09:10

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια. Είκοσι κουκουλοφόροι, με πέτρες και λοστούς, προερχόμενοι από την πλατεία Εξαρχείων χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, πυρπολώντας με εύφλεκτα υλικά τρία ΙΧ και σπάζοντας ένα.

Οι πρώτοι δέκα, επιτέθηκαν σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε πάρκινγκ δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ η δεύτερη ομάδα κινήθηκε προς τη Σόλωνος 130, όπου πυρπόλησαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα. Ένας από τους ιδιοκτήτες των ΙΧ προσπάθησε να τους απωθήσει με αποτέλεσμα ένας νεαρός κουκουλοφόρος να τον χτυπήσει στο πρόσωπο και να τον πετάξει στο δρόμο. Αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή έριξαν δακρυγόνα και οι κουκουλοφόροι διαλύθηκαν με κατεύθυνση την πλατεία Εξαρχείων.

Στη 1:30 τα ξημερώματα, στο σημείο των επεισοδίων έσπευσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν από τους αστυνομικούς. Χαιρέτισε διά χειραψίας τους άνδρες των ΜΑΤ και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με κατοίκους της περιοχής. Μαζί με τον υπουργό, ήταν και ο διευθυντής Ασφάλειας Αθηνών Γρηγόρης Μπαλάκος. Ο κ. Παυλόπουλος, φανερά προβληματισμένος, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Το μόνο που είπε είναι ότι η περιοχή των Εξαρχείων θα πρέπει να σταματήσει να αποτελεί κράτος εν κράτει."

Από "Ε":

Εμπρησμός συμπαράστασης

Αφιερωμένοι «στους εκατοντάδες φυλακισμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας τις τελευταίες μέρες στα κάτεργα της ελληνικής δημοκρατίας», ήταν -σύμφωνα με τηλεφώνημα αγνώστου στην «Ε»- οι «εμπρησμοί πολυτελών αυτοκινήτων το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας». Χωρίς να αναφέρει το όνομα κάποιας ομάδας, ο άγνωστος που τηλεφώνησε για να αναλάβει την ευθύνη, «συνέστησε» «στους ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στα βόρεια προάστια και να μένουν μακριά από τις προλεταριακές γειτονιές του κέντρου» και κατέληξε: «Φωτιά στα αυτοκίνητα και τις βίλες των πλουσίων».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ζημιές υπέστησαν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε χώρο στάθμευσης, δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και δύο πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα στην οδό Σόλωνος 123, έγιναν στόχος εμπρηστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: